19/10/12

Και δικηγόροι στις λίστες ...των νεόπτωχων.


Του Μανόλη Λαμτζίδη *

Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του Συλλόγου το 2011 ο αριθμός των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ανερχόταν σε 6.453 αριθμός εκπληκτικά μεγάλος για τα δεδομένα του (άλλοτε) νομού Θεσσαλονίκης, που αντιστοιχεί στην Πρωτοδικειακή περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Από αυτούς ένα ποσοστό 8% είναι δικηγόροι κάτω της πενταετίας και ένα άλλο ποσοστό 15% είναι δικηγόροι μεταξύ πενταετίας και δεκαετίας. 

Η πρώτη ομάδα έχει πραγματοποιήσει μέσα στο 2011 κατά μέσο όρο 6 παραστάσεις σε δικαστήρια και 2 παραστάσεις σε συμβόλαια και η δεύτερη ομάδα 13 παραστάσεις σε δικαστήρια και 3 παραστάσεις σε συμβόλαια. Ακόμα και αν υποτεθεί ότι κάθε παράσταση αποφέρει ως εισόδημα
–πράγμα εξώφθαλμα υποθετικό και φανταστικό- 500,00 ευρώ, αυτό σημαίνει ένα μέσο (μεικτό) εισόδημα της τάξης των 3.500,00 ευρώ για την πρώτη ομάδα και 8.000,00 ευρώ για τη δεύτερη ομάδα. 

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το εισόδημα από εξωδικαστικές εργασίες αντιπροσωπεύει το 30% του κύριου εισοδήματος από παραστάσεις, τότε το μέσο ετήσιο (μεικτό) εισόδημα ανέρχεται για την πρώτη ομάδα στο δυσθεώρητο ύψος των 4.700,00 ευρώ, ενώ για τη δεύτερη στο 11.000,00 ευρώ περίπου!


Ο Μανόλης Λαμτζίδης, είναι δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ,
ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος βουλευτής 
στην Α΄ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα, ακόμα και όταν διαφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Μόνος κανόνας, η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός του συνομιλητή