29/10/12

Μια λίστα, τρεις κυβερνήσεις και μια τυφλή κυρία...



Η Δικαιοσύνη, τυφλή γαρ, δικαιολογείται! Αντί να ξεκινήσει το "κοσκίνισμα" της περιβόητης Λίστας Λανγκάρντ κυνηγά το δημοσιογράφο που τη δημοσίευσε.

Η κυβέρνηση δεν δικαιολογείται να καθυστερήσει και να μην αξιοποιήσει τη λίστα όπως οφείλει.

Θέλω να πιστεύω, ότι σύντομα, η Θέμιδα θα "κρυφοκοιτάξει" κάτω από το μαντήλι που της κλείνει τα μάτια και θα ξεκινήσουν...

...οι αιτήσεις δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία και οι αναγκαίες προκαταρκτικές εξετάσεις και επαφές με την HSBC, ώστε να εντοπιστούν οι λογαριασμοί όσων κάνουν εξαγωγές "μαύρου" και υπόπτου χρήματος.

Θέλω να πιστεύω επίσης, ότι  θα κληθούν να απολογηθούν στον φυσικό τους δικαστή και να δεχτούν την ανάλογη ετυμηγορία, όσοι από ανικανότητα, αμέλεια, βλακεία, ή πονηριά (ακούσια ή εκούσια), περιέφεραν, έχαναν και ξαναέβρισκαν τη Λίστα Λανγκάρντ, σαν να ήταν ...λίστα για ψώνια στο μπακάλικο. Ελπίζω και εύχομαι, η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σύρει στο εδώλιο όποιους πρέπει, ακόμα κι αν απαιτηθούν ...άρσεις βουλευτικής ασυλίας.

(Εκεί να σας δω κύριοι βουλευτές μας.)

Δεν θέλω να πιστεύω, πως αυτό θα καθυστερήσει όσο χρειάζεται για να μεσολαβήσουν οι εκλογές και ...ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων πολιτικών προσώπων.

Την ευθύνη για την μη αξιοποίηση της Λίστας Λανγκάρντ από τις αρμόδιες αρχές, μοιράζονται ήδη δύο κυβερνήσεις και δύο υπουργοί οικονομικών. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, οι διατελέσαντες υπουργοί οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Ε.Βενιζέλος. Όσο περνάει ο καιρός και η λίστα παραμένει αναξιοποίητη, η ευθύνη επιμερίζεται αναλόγως και στη σημερινή κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, για το κατά πόσον η ευθύνη αυτή είναι μόνο πολιτική, ή είναι και ποινική, μπορεί να έχω άποψη την οποία θα μοιράζομαι με τους φιλους μου, αλλά δεν θα πέσω στο επίπεδο των δημοσιογράφων -"εισαγγελέων" που απολαμβάνουν να καταδικάζουν κόσμο πριν από τη Δικαιοσύνη.

Θα το γράφω όμως, με κάθε ευκαιρία, πως πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνων πολιτικών προσώπων.

Και κάποτε, θα πρέπει να ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για κάποιους νόμους που δημιουργήθηκαν, ώστε να τιμωρούν τη Δημοσιογραφία που θίγει τους όποιους "ισχυρούς", με εξοντωτικές αγωγές (τυχαιο που πρόκειται για νόμο-έκτρωμα του κ. Βενιζέλου;) και ποινικές διώξεις. Διότι οι νόμοι οφείλουν να υπάρχουν για να προστατεύουν τους νομοταγείς από τους παρανόμους και όχι για να καλύπτουν τους παρανόμους από τα βλέμματα των νομοταγών!

Αν η Πολιτεία είχε πράξει το καθήκον της αξιοποιώντας τη Λίστα Λανγκάρντ και παρά ταύτα ο Δημοσιογράφος την δημοσίευε, θα είχε νόημα η ...αυτεπάγγελτη επίκληση των προσωπικών δεδομένων, όσων είναι στη λίστα, αλλά δεν έχουν πράξει κάτι παράτυπο.

Από τη στιγμή που η Πολιτεία ..."ξυνόταν" ο Κώστας Βαξεβάνης έπραξε το αυτονόητο για κάθε δημοσιογράφο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα, ακόμα και όταν διαφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Μόνος κανόνας, η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός του συνομιλητή