16/10/12

Σε «ελεύθερη πτώση» φέτος ο τουρισμός στη Θεσσαλονίκη!


Σημαντικό πλήγμα δέχεται ο τουρισμός στη Θεσσαλονίκη και ακόμη δεν έχει κλείσει η φετινή χρονιά! Τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για το 2012 είναι αποκαρδιωτικά

Σύμφωνα με αυτά, η πτώση στις διανυκτερεύσεις Ιανουαρίου – Αυγούστου 2012 έφτασε το -8,27% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, επιβεβαιώνοντας και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Να σημειωθεί ότι πέρυσι και σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2010, είχε καταγραφεί αύξηση στις διανυκτερεύεις που άγγιξε το 8%. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση του αριθμού των Ελλήνων που για δεκαετίες αποτελούσαν τους κύριους «τροφοδότες» του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον πάρει μη αναστρέψιμες διαστάσεις. Το φαινόμενο είναι λογικό, εξαιτίας των γνωστών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ανεξαιρέτως, όπως και στην επιχειρηματικότητα. 

Ο εγχώριος τουρισμός είναι αυτός που δέχεται από το 2009 και μετά, τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω της ύφεσης. Μόνο φέτος καταγράφηκαν 100 χιλιάδες λιγότερες διανυκτερεύσεις Ελλήνων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, σημειώνοντας πτώση που έφτασε το -15,89% (515.080 διανυκτερεύσεις Ελλήνων το πρώτο οκτάμηνο του 2012, έναντι 612.379 το ίδιο διάστημα πέρυσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα, ακόμα και όταν διαφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Μόνος κανόνας, η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός του συνομιλητή