3/11/12

Για να μην δούμε "λουκέτο" στη ΔΕΘ...


Του Θεόδωρου Σουμπάση, Προέδρου της ΔΕΘ ΑΕ

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία  για να αποδειχθεί ότι η Έκθεση αποτελεί θεσμό καταλυτικό για την οικονομία της περιοχής, καθώς υπήρξε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της μοχλός ανάπτυξης, αλλά και βαρόμετρο για την Εθνική Οικονομία και σίγουρα για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας. Αποτελεί έναν θεσμό όχι μόνο με ιστορία, αλλά και με περιεχόμενο, εκθεσιακή εμπειρία και τεχνογνωσία, μοναδικό στο είδος του για τη χώρα μας.

Η Έκθεση βρίσκεται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ σε ένα σταυροδρόμι: είτε θα αξιοποιήσει την πλούσια παρακαταθήκη του παρελθόντος, την τεράστια ακίνητη περιουσία της, τα νέα θεσμικά εργαλεία που της προσφέρονται, τους ανθρώπους της, ώστε, με τη βοήθεια και της Θεσσαλονίκης, των φορέων και των πολιτών, να συνεχίσει να δημιουργεί και στο μέλλον, είτε θα συνεχίσει την φθίνουσα πορεία της τελευταίας δεκαετίας, η οποία συνδυασμένη με την κρίση μπορεί και να την οδηγήσει στο κλείσιμο.

Άμεση ανάγκη η ολοκλήρωση της συγχώνευσης ΔΕΘ- HELEXPO, το ταχύτερο δυνατόν. Αυτή η συγχώνευση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα, ακόμα και όταν διαφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Μόνος κανόνας, η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός του συνομιλητή