19/3/13

Ριζάι, Κατίδης, "θηρίο" και... αυτόκλητοι "θηριοδαμαστές"!


Του Βαγγέλη Μωυσή
 
Επιστρέφω με ψυχραιμία σε ένα πρόσφατο γεγονός, ορμώμενος από την προ ημερών δήλωση της μητέρας του Αλκέτ Ριζάι, πως "η Αλβανία είναι υπερήφανη για το γιο της", για να σημειώσω τα εξής: 

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην απόπειρα κάποιων (και δεν είναι μόνο η μαμά του Ριζάι), να προσδώσουν δήθεν "επαναστατικά" χαρακτηριστικά -άλλοτε εθνικά, άλλοτε δήθεν ταξικά- σε πρωταγωνιστές του κοινού ποινικού εγκλήματος.

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία,
κατά την οποία η Πολιτεία είναι αναγκασμένη να αναλώνεται σε ενημερωτικές δράσεις ώστε να υπερασπιστεί το αυτονόητο:  Πριν λίγο καιρό, πως οι πιτσιρικάδες σαν το Ρωμανό και τον Μπουρτζούκο, βρίσκονται στη φυλακή, όχι επειδή προέρχονται από "αριστερές οικογένειες", αλλά επειδή μπούκαραν οπλισμένοι με καλάσνικοφ σε τράπεζες για ληστεία Σήμερα, πως ο Αλκέτ Ριζάι (και ο κάθε Ριζάι), βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές, όχι επειδή είναι Αλβανός, ή γενικώς "ξένος", αλλά επειδή είναι ένας κακοποιός που έδρασε σε ελληνικό έδαφος.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν -για παράδειγμα- δεκάδες χιλιάδες Αλβανών, που έχουν ενταχθεί ομαλά στον κοινωνικό ιστό, εργάζονται, ζουν με αξιοπρέπεια, έχουν αναπτύξει σχέσης καθημερινής συνύπαρξης με Ελληνες γείτονες στην ίδια πολυκατοικία. Αυτοί, πρώτοι απ` όλους, πρέπει να εξοργιστούν για την ποταπή προσπάθεια ορισμένων να εμφανιστεί ένας κακοποιός ως εθνικός εκπρόσωπος της Αλβανίας, ώστε να επηρρεαστούν αρνητικά κάποιοι Έλληνες που ζουν (υπό αντίξοες συνθήκες) σε περιοχές οι οποίες έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος των συνεπειών της μακροχρόνιας ανυπαρξίας ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής. 

Ας μη γελιόμαστε: Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός που εκτρέφεται στις παρυφές της Αριστεράς και ενίοτε βρίσκει διαύλους έκφρασης στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της, δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία ιδεολογικής (ή μάλλον ιδεοληπτικής) πόλωσης με την ακροδεξιά.

Να κάνω μια πρόβλεψη: Αυτό που έγινε δειλά προχθές, θα γίνει με μεγαλύτερη σαφήνεια σύντομα. Αναφέρομαι στην -φαινομενικώς τυχαία προς το παρόν- απόπειρα κάποιων να μετατρέψουν τους "Ριζάι" των ελληνικών φυλακών σε "λάβαρα" επαναστατικότητας. 

Αναρωτιέστε ποιοι; Μα, εκείνοι που έχουν συμφέρον να ρίχνουν λάδι στη "φωτιά" της ακροδεξιάς συσπείρωσης! Αναρωτιέστε γιατί; Μα, για να εμφανίζονται μετά ως αυτόκλητοι δήθεν προστάτες της κοινωνίας κατά του νεοναζισμού. 

Ενός "θηρίου" που και οι ίδιοι αρέσκονται να "ταΐζουν" με κρούσματα τύπου... "ηρωοποίησης" κάθε Ριζάι, χωρίς να το πολεμούν ουσιαστικά, αφού εξαντλούν την δική τους επαναστατική διάθεση, στο να παριστάνουν δημοσίως τους "θηριοδαμαστές", μαστιγώνοντας που και που για καμιά ανόητη Παπαχρήστου, ή κανέναν ανόητο Κατίδη. Δηλαδή, τα παιδιά μιας ανενημέρωτης νεολαίας, σημαντικό μέρος της οποίας, μεγαλώνει εξαντλώντας τη σχέση της με τo βιβλίo στο facebook, και τη σχέση της με την ενημέρωση στα τελευταία πεπραγμένα του Νίνο και της Έλενας Παπαρίζου...

Το πραγματικό "θηρίο" όμως, απλώς το ταΐζουν και το τσιγκλάνε για να το εκνευρίζουν! Και όποιος έχει παρακολουθήσει τσίρκο ξέρει, ότι τα πιο επικίνδυνα θηρία, είναι αυτά που τα εξαγριώνουν επίτηδες οι ίδιοι οι (δήθεν) "θηριοδαμαστές"!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα, ακόμα και όταν διαφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Μόνος κανόνας, η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός του συνομιλητή