21/4/13

Ο φερετζές του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, σύριζα... στην ανομία!



Του Βαγγέλη Μωυσή

follow: @vagelismoisis 
 
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο… αποπαπανδρεοποίησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προοπτική του στο πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ –όπως έχουν ήδη αντιληφθεί πια και οι πιο άσχετοι περί των πολιτικών- βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο… παλαιοΠΑΣΟΚοποίησης.
Νεοσυριζαίος και Παλαιοπασόκος, είναι δύο ιδιότητες που τείνουν όλο και περισσότερο να ταυτιστούν, προκαλώντας μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, κατά το πρότυπο των τεκτονικών πλακών που όταν εφάπτονται προκαλούν σεισμικές εκτονώσεις, συνήθως με δυσάρεστες συνέπειες.
Και λέω «συνήθως», διότι υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που ένας μεγάλος σεισμός μπορεί να «γεννήσει» ένα νησί. Ο κανόνας όμως, είναι πως οι μεγάλοι σεισμοί δεν γεννούν. Ισοπεδώνουν.
Εξίσου ισοπεδωτικά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία που διανύει έναν ακόμα επώδυνο τοκετό του μέλλοντός της, έχει η σταδιακή συγχώνευση Νεοσυριζαίου και Παλαιοπασόκου, σε ένα και το αυτό πολιτικό ον.
Διότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταβαλλόμενος με γεωμετρική πρόοδο σε «φερετζέ» του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αναζητά εναγωνίως έναν δεύτερο φερετζέ, που θα κρύβει τον πρώτο, εντείνοντας την αριστερή επαναστατική του απόχρωση στα μάτια της κρίσιμης μάζας των παραδοσιακών οπαδών του, που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη σύγκλιση με όλους εκείνους τους παλιούς υπουργούς, βουλευτές και παράγοντες του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στον οικονομικό και ηθικό εκτροχιασμό της Ελλάδας, για να βρουν τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ την δική τους κολυμβήθρα του Σιλωάμ και το μπόλιασμα της πολιτικής τους διαιώνισης.  
Η ίδιοι άλλωστε, δεν βλέπουν πάντα με καλό μάτι, ούτε την ροπή του ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιάσει όλα τα στραβά του παλιού ΠΑΣΟΚ. Από την υιοθεσία του κομματικού κράτους-φέουδου των πάλαι ποτέ πρασινοφρουρών και την επιστράτευση των συνδικαλιστάδων του κομματικού σωλήνα, μέχρι την λογική του "λεφτά υπάρχουν" (αλλά θα σας πούμε που, αφού μας εκλέξετε).
Ο τρόπος που έχουν επιλέξει για να αποπροσανατολίσουν τα βλέμματα από αυτό το γεγονός, είναι η στρατηγική της υποδαύλισης της ανομίας, ίσως όχι με την υιοθεσία της και την εφαρμογής της από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα με την εκπομπή μηνυμάτων ανοχής της, μέσω ενός πολιτικού λόγου γεμάτου… κατανόηση για τα ορθά κίνητρα των δραστών, που απλώς καμιά φορά οδηγούν σε «υπερβολικούς» τρόπους αντίδρασης. Μόνο που η ανοχή έναντι της ανομίας, κινείται σύριζα στην ίδια την ανομία.
Από την αναγνώριση «πολιτικών κινήτρων» στους πιτσιρικάδες που αποφάσισαν να γίνουν τρομοκράτες των «Πυρήνων» και την αναρχοαριστερή υπερηφάνεια όσων έχουν μάθει να είναι πρώτα «συντρόφια» και μετά γονιοί, περάσαμε στις αιχμές κατά των «κακών» φρουρών που πυροβόλησαν το ελικόπτερο που του Βλαστού στις φυλακές, στις αφίσσες με κουκουλοφόρους που κραδαίνουν καλάσνικοφ,  και βέβαια στο δήθεν «επαναστατικό» πάρτι της Ιερισσού Χαλκιδικής και όσων νομίζουν πως η διαφωνία τους με το νόμο, δικαιολογεί την κατάλυσή του και την εφαρμογή ενός δικού τους νόμου, κατά πως τους βολεύει.
Κάπου ενδιάμεσα, οι ίδιοι οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, υποδαυλίζουν τακτικές σύγκρουσης με την αστυνομία, με κάθε ευκαιρία. Με λογικές του τύπου, δεν «φταίμε εμείς που θέλουμε να ρημάξουμε τα πάντα, αλλά φταίει η αστυνομία που επιχειρεί να μας σταματήσει», ο φερετζές του φερετζέ, είναι απλώς η χρήση της βίας και η αυτοθυματοποίηση εκείνων που επιλέγουν τη βίαιη σύγκρουση ως μέσο πολιτικής δήλωσης.
Στην ίδια στρατηγική εντάσσονται και όσα έγιναν χθές στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές δικηγόρους.
Στην ίδια στρατηγική εντάσσεται και η σημερινή μετάβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, που έχει ως μοναδικό σκοπό, να συνεχίσουν οι συμπατριώτες μου Χαλκιδικιώτες εκεί στην Ιερισσό να αισθάνονται «ήρωες», διαπράττοντας το ένα ποινικό αδίκημα μετά το άλλο… σε βάρος πρώτα του εαυτού τους.
Τους πείθει ότι δεν φταίνε αυτοί που επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ούτε εκείνοι που πήγαν να κάψουν ζωντανούς ανθρώπους στις σκουριές. Φταίει το κακό κράτος που ψάχνει να τους βρει...
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μαζέψει κάποια πανελλαδικά ψηφαλάκια άγνοιας πίσω από τον φερετζέ… Και η Χαλκιδική θα απομείνει να μαζεύει τα απομεινάρια της κοινωνικής συνοχής της, ενώ κάποιοι Χαλκιδικιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων που πείστηκαν να θεωρούν «επανάσταση».
Και το καλύτερο; Μέσα σ` έναν τέτοιον ορυμαγδό βίας και ανομίας, ποιος θα κολλάει στο γεγονός πως ο «επαναστατικός» ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε άσυλο όσων εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές που συνέβαλαν στην παρ`ολίγον ανεπανόρθωτη καταστροφή της Ελλάδας;
Χθες, ο φερετζές του παλαιού ΠΑΣΟΚ, ήταν "πυρηνοκίνητος", σήμερα είναι "χρυσοκέντητος"… Αύριο, τι χρώμα θα` χει άραγε; Ποιο νέο «μέτωπο» σύγκρουσης θα αναζητήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα, ακόμα και όταν διαφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Μόνος κανόνας, η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός του συνομιλητή