19/11/12

Κι όμως κάποτε μας κυβέρνησαν οι Φούχτελ..



Έχω βαρεθεί να βλέπω παντού ανόητες συγκρίσεις της Μέρκελ και των υπουργών της, με τον Χίτλερ και τους αξιωματικούς του, που καταδυναστεύουν την Ελλάδα με τις αρβύλες τους στο λαιμό μας…
Κανείς δεν κάνει την πραγματικά ουσιαστική σύγκριση, που αποδεικνύει πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σχεδόν με καρμπόν…
Η περίοδος της ιστορίας που οι Γερμανοί κυβέρνησαν την Ελλάδα …προσκεκλημένοι από τους Έλληνες, με Γερμανό Βασιλιά, γερμανικό στρατό γερμανικό «υπουργικό συμβούλιο», ήταν
η περίοδος της βασιλείας του Όθωνα.
Πως φτάσαμε σ` αυτήν; Διαβάζει κανείς Ιστορία;
Είχε προηγηθεί το αίτημα ενός …Μνημονίου προς τις προστάτιδες Δυνάμεις της εποχής, προκειμένου να υπάρξει η «εγγύησή» τους για το Δάνειο της Ανεξαρτησίας (των 60 εκατομμυρίων φράγκων) και η προσπάθεια του Ι.Καποδίστρια να …αξιοποιήσει τη Δημόσια Περιουσία για να προσελκύσει επενδύσεις ξένων κεφαλαιούχων, αλλά και να ιδρύσει τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, ενώ είχε ξεκινήσει να «χτίζει» από το μηδέν στα δημοσιονομικά της χώρας και σε άλλους τομείς.
Σας θυμίζει κάτι που ζείτε;
Σε όλα αντιδρούσε η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση, για υποτέλεια στις ξένες δυνάμεις.
Ξαναρωτώ: Σας θυμίζει κάτι που ζείτε;
Και ας μην βιαστεί κάποιος να φορέσει τις παρωπίδες και να διαμαρτυρηθεί ότι συγκρίνω τον Σαμαρά με τον Καποδίστρια. Προς Θεού. Για να αντισταθμιστεί ένας Καποδίστριας, όμως, αρκεί …ολόκληρη η σημερινή κυβερνώσα πλειοψηφία, με όλα τα καλά και τα στραβά, όλων όσων την αποτελούν.
Ξέρετε τι έγινε μετά;
Μια… εξέγερση αντιπολιτευόμενων δυνάμεων με ηγέτη τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Η εξέγερση αντιμετωπίστηκε, αλλά όχι αναίμακτα και όχι χωρίς τεράστια οικονομική ζημία για ένα κράτος που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του.
Ο Καποδίστριας βγήκε από τη μέση. Όχι με εκλογές εκείνος, αλλά με δολοφονία (είπαμε, σχεδόν καρμπόν, θεωρώντας πως είμαστε λίγο πιο πολιτισμένοι πλέον).
Ακολούθησε πολιτικός αλληλοσπαραγμός στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος, με κίνδυνο διάλυσης και απώλειας όλων όσων είχαν κερδηθεί με την επανάσταση του 1821.
Και κάπως έτσι, καταλήξαμε να καλέσουμε ως χώρα… τον ξένο παράγοντα, όχι να μας εποπτεύσει πια, αλλά να μας κυβερνήσει κατά 100%.
Κι ύστερα ήρθε ο Όθωνας.
Και μαζί του ήρθε ο Βαυαρικός Στρατός με Βαυαρούς αξιωματικούς.
Και εγκαταστάθηκε εντός Ελλάδος, με απόλυτη εξουσία επί των πάντων, μια Επιτροπή Αντιβασιλείας από Βαυαρούς Αξιωματούχους τύπου… Φούχτελ.
Αυτοί μας κυβέρνησαν, εν λευκώ και εξ` ολοκλήρου για 10 ολόκληρα χρόνια από το 1833 ως το 1843, ενώ διατήρησαν την ανωτέρα εξουσία για πολλά, πολλά ακόμα χρόνια…
Κι όλα αυτά, επειδή κάποιοι δεν αφήσανε τον Καποδίστρια να κάνει τη δουλειά, την οποία του είχαν αναθέσει εξ` αρχής…

Γράφτηκε για την εφημερίδα "Καρφίτσα" και το www.karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα, ακόμα και όταν διαφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Μόνος κανόνας, η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός του συνομιλητή